Tarta de Santiago

de RuxyRux in Prajituri, 26 Apr 2014 | 6827 vizualizari

 

O tarta simpla, rustica, delicioasa cu originea in Santiago de Compostela, loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi crestini, ce vin an de an sa se roage si sa se inchine cu evlavie la moastele Sfantului Iacob. Se pare ca legendele circula in mai multe variante astfel ca va las un link sa va documentati :) Varianta aceasta de reteta mi s-a parut cea mai simpla si mai delicioasa din cate variante circula pe net ...asa ca va invit si pe voi sa o probati :), asta daca nu cumva ati facut-o deja la fata locului :) caci este o prajitura traditionala care se serveste de regula in mai toate localurile din zona.

http://stiri.tvr.ro/el-camino-un-mileniu-de-pelerinaj-la-santiago-de-compostela_33093.html

 

INGREDIENTE

  • 275 gr migdale crude
  • 125 gr zahar pudra
  • 6 oua mari
  • extract de vanilie( sau zahar pudra, esenta)
  • 4 picaturi esenta de migdale( puneti daca va place, eu pentru ca nu o suport, am inlocuit-o cu vanilie)
  • coaja de la o portocala mare fin razuita
  • coaja de la o lamaie mare fin razuita
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de Santiago:

Tarta se prepara foarte foarte usor:

Se macina la robot migdalele foarte fin.

Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia in jur de 3 minute pana devin cremoase, in acest moment se adauga coaja de citrice si esentele.

Urmeaza sa adaugam migdalele fin macinate.

Spalam paletele mixerului si mixam spuma ca la bezea albusurile.

Vom incopora spuma de albus in doua etape. Punem jumatate peste crema de galbenus si migdale si amestecam astfel incat sa omogenizam bine totul. Urmeaza sa punem a doua jumatate din cantitatea de albus pe care o vom incorpora de data aceasta usor prin invaluire.

Ungem o forma de tarta si o tapetam, cu hartie daca dorim sa o transferam pe un platou sau clasic(cu ulei si faina) daca nu o vom mai intoarce si-o vom servi direct din forma.

Turnam usor compozitia si coacem tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

Scoatem tarta din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca perfect la temperatura camerei.( eu am lasat-o o ora si jumatate).

Pentru sablonul de cruce: eu am desenat-o si-apoi am decupat-o...aveti varianta sa o imprimati apoi sa o decupati...asa ca am sa va las un model aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cross_Santiago.svg

Se asaza modelul din hartie pe tarta si se pudreaza bine, apoi se ridica usor de margine si se indeparteaza cu grija.

Sper din tot sufletul sa va placa, eu pot doar sa va spun, ca este deosebita, interesanta si delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de Santiago" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de Santiago