Tarta de spanac cu migdale

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2011 | 4099 vizualizari

 

Am intalnit o usoara teama in ce priveste aluaturile de tarte, dar de indata ce-ti va reusi primul si vei realiza ca nu era nimic complicat, doar o regula-doua de respectat, vei vedea cat de drag o sa-ti fie sa prepari tarte de toate felurile. Mi-a devenit un fel de mancare tare apropiat prin faptul ca iti ofera atatea si atatea variante, combinatii pana unde te duce imaginatia, mereu poti schimba compozitia si obtine cu totul altceva, fara sa epuizezi toate combinatiile posibile.
Migdalele sunt ingredientul cheie din tarta pe care am preparat-o zilele acestea. E adevarat ca o punguta costa aproape greutatea sa in aur (exagerez nitel dar nu mult) insa vei avea nevoie de numai 4-5 linguri. Ca si in cazul condimentelor si semintelor, aroma este mai puternica daca migdalele sunt macinate chiar inainte de a le folosi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6 portii (este satioasa) si o tava cu diametrul de 24 cm si adancime de 3 cm:
  • 200 gr de faina si inca 2 linguri pentru blatul de lucru
  • 100 gr de unt
  • 1 galbenus de ou (separat pastrezi albusul dar nu il incluzi in aluat!)
  • 2 linguri de apa rece
  • putina sare
  • Compozitie:
  • 650-700 gr spanac congelat
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 100 gr de smantana usoara 12%
  • 100 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 3 oua
  • 50 gr parmezan ras
  • 4 linguri de migdale pisate
  • un varf de cutit de praf de nuscoara 
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de spanac cu migdale:

Mai intai prepari aluatul cu toate ingredientele reci (mai putin albusul!) puse intr-un bol. Se framanta rapid, cu varfurile degetelor si se obtin mai intai niste firimituri apoi mai framanti pana se leaga. Tot procedeul acesta trebuie sa dureze putin, asa cum scriam si in alte ocazii, secretul aluatului fraged de tarta este ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de min.

Intre timp, pornesti cuptorul la 180 de grade, tai ceapa si usturoiul marunt si pudrezi blatul de lucru cu faina. Amesteci smantana cu ouale si frisca batuta, parmezanul, sarea, piperul, nucsoara si doua linguri de migdale macinate marunt, adaugi ceapa si usturoiul.

Scoti aluatul si il intinzi pe blatul de lucru intr-o foaie subtire pe care o rulezi pe facalet si o derulezi in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 12 min. Aluatul nu se umfla prea tare dar de siguranta poti pune peste aluat un cerc taiat din hartie de copt cu boabe de fasole pentru copt deasupra, ca greutati.

Cat sta aluatul la cuptor, calesti intr-o tigaie spanacul si apoi il treci intr-o strecuratoare si il apesi cu o lingura de lemn, sa se scurga cat mai bine zeama.

Scoti aluatul de la cuptor, il ungi cu albus, adaugi spanacul si deasupra tot restul compozitiei. Amesteci putin in mijloc cat sa se vada spanacul la suprafata iar pe margini presari 2 linguri de migdale macinate mai mare. Lasi la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de min.  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de spanac cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta lui Mos NICOLAE