Tarta de vara cu crema de branza

de Anamaria7 in Prajituri, 13 Iul 2011 | 2904 vizualizari

 

Tot pentru ziua lu' buni, pentru ca in ultimul moment i-a scapat: "Asa dor mi-e de o prajitura cu muulte fructe!" ;)) E fooaaarte buna si racoritoare, nu exagerat de dulce :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema:
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Ornare:
  • fructe
  • 20 g gelatina granule, alba
  • 200 ml apa
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de vara cu crema de branza:

Incalzim cuptorul la 200C si tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Eu am vrut neaparat steluta! :P

Blat:

Amestecam sarea in faina, facem o gaura in mijloc si punem untul rece taiat bucatele si galbenusul. Cu mana infainata incorporam untul cat mai repede, sa nu se topeasca. Putem face amestecul in robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la frigider 15-20min. Pe o suprafata presarata cu putina faina intindem cu facaletul o foaie de cca 0.3cm grosime pe care o punem in tava (putem sa intindem foaia direct pe hartia de copt care va intra in forma). O intepam cu furculita sa nu faca "burta" :)) :P la cuptor si o tinem in cuptor pana se rumeneste bine, primele 15min acoperita cu alta hartie de copt in care am asezat boabe de fasole, soia sau porumb.

Cand e gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem pe platou.

Crema de mascarpone:

Mixam branza cu zaharul pudra si sucul de la o jumatate de lamaie, iar separat batem frisca pana se intareste bine. Adaugam frisca peste mascarpone si omogenizam, apoi turnam in crusta rumenita.

Ornare:

Taiem fructele felii sau le lasam intregi pe cele mici, le asezam cum ne dicteaza imaginatia si, intre timp, preparam jeleul: Fierbem zaharul in apa, iar cand devine mai gros, ca un sirop, adaugam gelatina hidratata in putina apa rece. Turnam gelatina uniform peste fructe si tinem tarta la rece pana la servire.

Mi-a mai ramas aluat pentru grilaj, ca voiam sa pun, dar prea frumos aratau fructele ca sa le acopar :)

 

 

TIPS-URI

1

Crema nu are nevoie de gelatina pentru ca sucul de la lamaie ajuta la intarirea friscai :) Dar nu exagerati cu el, altfel frisca se va branzi si se va rupe in bucatele.

RETETA IN IMAGINI

Tarta de vara cu crema de branza-0
Tarta de vara cu crema de branza-1
Tarta de vara cu crema de branza-2
Tarta de vara cu crema de branza-3
Tarta de vara cu crema de branza-4
Tarta de vara cu crema de branza-5

COMENTARII (21)

Anamaria7 1

14.07.2011, 08:37

multumesc, Carmen si Sidy!

mena29 1

14.07.2011, 08:43

divainbucatarie 1

14.07.2011, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04