Tarta delicioasa cu pere

de Corinuta in Prajituri, 30 Aug 2010 | 2016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 150 g faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Ptr umplutura:
  • 800 g pere coape dar nu moi
  • 50 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Ptr topping:
  • 50 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 g miez de nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 30 g unt
  • 1 lingura miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu pere:

Se framanta un aluat din faina, sare, ulei si 8 linguri de apa rece. Se tapeteaza tava de tarta cu aluat, lasand o margine de 3 cm. Se inteapa cu o furculita, dupa care se da la frigider timp de o ora.

Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia, iar sucul rezultat se amesteca cu zaharul si scortisoara, apoi cu perele feliate.

Se toaca miezul de nuca, apoi se amesteca intr-un bol cu faina, zaharul si scortisoara. Se topeste untul cu mierea la foc mic, amestecand continuu, apoi se toarna treptat peste amestecul cu nuca si se paseaza cu o furculita.

Forma cu aluatul se baga in cuptorul rece, se incalzeste la 200 de grade si se coace 15 minute. Se aseaza pe aluat feliile de pere si se intinde peste ele amestecul cu nuca, apoi se mai coace aprox. o ora.

Se lasa la racit, se pudreaza eventual cu zahar, apoi se taie si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Perele pot fi inlocuite si cu mere.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta delicioasa cu pere 48526
retete culinare - Tarta delicioasa cu pere 48527
retete culinare - Tarta delicioasa cu pere 48528
retete culinare - Tarta delicioasa cu pere 48529
retete culinare - Tarta delicioasa cu pere 48530
retete culinare - Tarta delicioasa cu pere 48531
retete culinare - Tarta delicioasa cu pere 48532

COMENTARII (10)

Julie 1

30.08.2010, 22:07

Sigur este buna,vreau si eu sa gust

nadina73 1

30.08.2010, 23:16

super corinuta5f

Corinuta 1

06.09.2010, 19:16

Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59