Tarta delicioasa cu zmeura

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 2 Aug 2014 | 2332 vizualizari

 

Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 25 gr faina
  • 25 gr indulcitor sau zahar
  • 110 gr unt rece
  • o lingura de lapte
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • o lingura de indulcitor/zahar
  • o pastaie de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 60 gr indulcitor/zahar
  • 40 gr amidon alimentar
  • un pahar cu varf de zmeura proaspata
  • In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu zmeura:

Incepeti prin a pregati aluatul. Amestecati faina cu indulcitorul, untul si laptele si framantati cu mana pana obtineti un aluat pe care il lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa ce timpul s-a scurs, intindeti cu grija aluatul pe un blat presarat cu faina din belsug. Aveti grija sa nu se rupa! Apoi rulati aluatul pe forma facaletului si asezati-l in tava pentru tarta unsa cu unt. Folosindu-va degetele modelati aluatul dupa forma tartei.

Introduceti aluatul in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30 de minute.

In acest timp ne ocupam de crema. Puneti laptele cu o lingura de indulcitor si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic. Cand laptele este aproape sa dea in clocot, adaugati amestecul de galbenusuri, indulcitor si amidon. Amestecati incontinuu pana cand capata consistenta unei creme si lasati la racit.

Dupa ce aluatul si crema s-au racit, montati tarta si ornati cu zmeura. Musai ca prajitura sa fie lasata la rece inainte de a fi savurata.

Pofta buna!

 

COMENTARII (4)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.08.2014, 23:03

Rocsi

Rocsi 1

03.08.2014, 11:45

Ce imi place!

Panacris

Panacris 1

13.08.2014, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!