Tarta drob

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2012 | 10803 vizualizari

 

Paste Fericit plin de lumina bucurie si liniste in suflet tuturor bucatarasilor!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 240 gr unt sarat
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin grecesc
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper

Umplutura:

  • 900 gr piept de curcan( combinati cu organe sau din ce fel de carne doriti daca preferati alta varianta)
  • 7 bucati ciuperci mari proaspete
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 4 oua
  • 400 gr smantana
  • sare dupa gust
  • piper
  • un galbenus de ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta drob:

Se face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de care m-am indragostit iremediabil.

Intre timp se prepara umplutura:

Tocam carnea apoi ceapa, usturoiul si verdeturile . Tocam si ciupercile , le lasam deoparte. Incingem uleiul in tigaie si punem compozitia de carne, amestecam si lasam pe foc pana se albeste carnea. Adaugam si ciupercile tocate. Batem doua oua si 200 gr smantana apoi adaugam in tigaie. Mai lasam pe foc maxim 20 de minute. Potrivim gustul de sare si piper.

Lasam la racit.

Scoatem aluatul din frigider, pastram un sfert pentru impletitura,  il intindem in forma de tarta.  Cand s-a racit, punem deasupra umplutura pe care o asezam cu o paleta avand grija  sa scurgem de sosul in exces care va ramane in tigaie. Amestecam restul de oua cu restul de smantana( 2 oua si 200 gr) si turnam deasupra. Facem impletitura si decoram tarta dupa dorinta si inspiratia personala. Ungem blatul cu galbenus de ou si coacem la 200 de grade pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta drob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

RuxyRux 1

18.04.2012, 22:30

Diana, multumesc

Bya Ralu 1

20.04.2012, 00:53

foarte interesant ruxy

RuxyRux 1

26.04.2013, 23:09

Multumesc Bya...chiar merita probata e minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute