Tarta foietaj la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2013 | 8501 vizualizari

 

n-am crezut ca si aluatul foietaj se poate prepara la tigaia dry cooker. A fost o incercare,recunosc, dar am primit de la fiul meu sugestia sa repet cu incredere experienta, e grozav rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. aluat foietaj
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 4 triunghiuri de branza topita
  • 150 gr.cascaval Delaco ras
  • cateva masline negre
  • cateva rosii cherry
  • un ardei verde
  • sare, piper si busuioc uscat dupa gust

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta foietaj la tigaie:

Desfacem aluatul din ambalaj si il intindem pe masa.Decupam cu capacul un cerc,apoi cu o cana de cafea decupam mijlocul.

Asezam aluatul in tava dry cooker. Din aluatul ramas, cu ajutorul pintenului decupam semicercuri pe care le asezam peste aluat,la peretii tigaii pentru a inalta putin zona respectiva (si a evita astfel ca branzeturile care urmeaza sa formeze toppingul sa se reverse peste aluat in tigaie).

Ungem cu pasta de rosii aluatul, asezam branza topita, ardeiul spalat si taiat fasii. Condimentam cu sare, piper si busuioc verde.

Punem tigaia pe aragaz, pe un ochi a carei flacara nu depaseste diametrul gaurii din tigaie, punem capacul si lasam la foc redus tarta pana cand aluatul creste frumos (cca 20 minute).

Ridicam capacul, presaram cascavalul ras, ornam tarta cu masline si feliute de rosii cherry, mai presaram putin busuioc verde si acoperim din nou tigaia pentru alte 10-15 minute.

Lasam sa se raceasca putin si scoatem tarta pe un platou (operatia asta mi s-a parut cea mai dificila parte pentru ca tigaia ardea, tarta ardea, aluatul era foarte fraged si riscam sa rup tarta, asa ca am preferat sa o las descoperita cca 5 minute sa-i grabesc racirea si nu am avut probleme s-o transfer pe un platou.)

Gata, puteti servi! Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti incerca si alte combinatii de ingrediente, dupa gustul dumneavoastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta foietaj la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (29)

- Andreea - 1

12.07.2013, 09:34

Foarte buna

rodicamaria 1

12.07.2013, 20:40

Nu pot sa cred ! Trebuie incercat ! Direct la favorite !

abstract01 1

03.08.2013, 14:39

excelent

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton