Tarta perfecta;)

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2011 | 4818 vizualizari

 

Am vazut reteta de tarta Ratatouille pe un blog, dar mi se parea ca lipsea ceva. Asa ca am adaugat in plus branza cu marar si a iesit o bunatate de tarta, care mai si arata bestial - ce modesta sunt, nu?:)) - si m-am gandit sa-i zic tarta perfecta.

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:  
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • Ptr umplutura:
  • 300 g branza
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri marar tocat
  • sare, piper macinat
  • 2 dovlecei
  • 4 rosii
  • 1 lingurita oregano

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta perfecta;):

Se amesteca bine ingredientele pentru aluat, se acopera si se da la frigider ptr o ora.

Dovlecelul se feliaza si se sareaza. Rosiile se feliaza si ele. Branza se amesteca cu smantana, oul si mararul si se condimenteaza.

Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, se intinde branza peste el, apoi rosiile si dovlecelul. 

Se da la cuptor ptr 30-40 de minute la 180 de grade. Dupa ce s-a copt se presara deasupra oregano. Se poate servi calda sau rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta perfecta;)-0
Tarta perfecta;)-1
Tarta perfecta;)-2
Tarta perfecta;)-3
Tarta perfecta;)-4
Tarta perfecta;)-5
Tarta perfecta;)-6
Tarta perfecta;)-7
Tarta perfecta;)-8
Tarta perfecta;)-9

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

19.02.2012, 22:26

Reusita tarta
Votat

Corinuta 1

20.02.2012, 13:08

Multumesc mult Mihaela, esti tare draguta!

portiadelumina 1

18.12.2012, 20:42

Dacă iau din ea devine imperfectă, nu? Super arată

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20