Tarta rapida cu fructe de padure

de - TABITA - in Dulciuri, 12 Iun 2013 | 3438 vizualizari

 

Am pregatit rapid aceasta tarta pentru niste prieteni. E o idee buna cand esti pe fuga si vrei sa faci ceva dulce. Ideea retetei: Roza.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tatra(tort) din comert

Crema:

  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar

Gelatina:

  • 1 pachet de gelatina (Tort Gelee)
  • 240 ml apa rece
  • 2 linguri zahar

Ornat:

  • fructe de padure congelate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rapida cu fructe de padure:

Fructele de padure se decongeleaza si se sterg.

Intr-o oala mica se pune praful de budinca, zaharul si putin lapte. Se amesteca bine pana dispar cocoloasele. Se toarna restul de lapte si se pune la foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Se toarna budinca peste blat si se niveleaza.

Se decoreaza imediat cu fructe pana sa se intareasca budinca.

Intr-o oala se pune gelatina, zaharul si se amesteca bine. Se pune oala pe foc mediu. La inceput va avea un aspect tulbure. Se amesteca pana cand lichidul devine limpede. Se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se toarna peste fructe, astfel incat totul sa fie acoperit de gelatina pentru a se pastra aspectul proaspat.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa prefetinta.

2

Se poate servi cu frisca batuta.

RETETA IN IMAGINI

Tarta rapida cu fructe de padure-0
Tarta rapida cu fructe de padure-1
Tarta rapida cu fructe de padure-2
Tarta rapida cu fructe de padure-3
Tarta rapida cu fructe de padure-4
Tarta rapida cu fructe de padure-5
Tarta rapida cu fructe de padure-6
Tarta rapida cu fructe de padure-7
Tarta rapida cu fructe de padure-8
Tarta rapida cu fructe de padure-9
Tarta rapida cu fructe de padure-10

COMENTARII (38)

- TABITA - 1

12.06.2013, 20:27

Cu mare drag te-as servi Mirela, dar nu mai am.

Rocsi 1

12.06.2013, 20:42

Ma servesc si eu

- TABITA - 1

12.06.2013, 21:47

Cu drag, Rocsi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04