Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

de Rux in Dulciuri, 17 Ian 2016 | 335 vizualizari

 

Minunatie dulce, delicioasa...va invit la savurat! :x

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 260 gr. faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou
  • 1 lingura plina de smantana( 20% grasime)
  • 50 gr. zahar pudra
  • vanilie

Umplutura:

  • 300 gr. branza dulce mai scursa
  • 300 gr. urda
  • 175 gr. zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 125 gr. ciocolata 60% cacao
  • un cubulet de unt( 25 gr.)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata:

Blatul de tarta:

Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura.

Umplutura am preparat-o amestecand  toate ingredientele( mai putin ciocolata) cu un tel, apoi am dat-o la rece.

Intr-un ibric am topit untul si in el ciocolata la foc foarte mic.

Pe o foaie de copt usor infainata am intins blatul si l-am transferat in tava ceramica rotunda unsa cu putin unt, am pus crema de branza si deasupra ciocolata topita, amestecand usor cu o furculita pentru marmorare.

Am copt tarta o ora in cuptorul incins la 180 de grade.

Desigur am racit prajitura inainte de a o portiona.

Tarta este foarte buna, o recomand cu drag!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata 422945
retete culinare - Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata 422946
retete culinare - Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata 422947
retete culinare - Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata 422948
retete culinare - Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata 422949

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

Lau 1

18.01.2016, 09:54

delicioasa

mirela0911 1

18.01.2016, 15:19

Vin sa savurez!

Rux 1

24.01.2016, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S