Tarta rustica cu ceapa verde, in aluat cu vin

de CookieMonster in Piine, 24 Iun 2013 | 3661 vizualizari

 

...am pornit de a ideea Simonei si al facut o tarta tare buna, sper sa va placa

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina alba
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 2 oua
  • 200 ml vin roze demisec
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar

Umplutura:

  • 4 ciuperci mari ( aproximaiv 150 g)
  • 6 fire de ceapa
  • 1 cabanos
  • 1 ou
  • 200 g carnati proaspeti
  • 70 g telemea
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ceapa verde, in aluat cu vin:

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute.
2. Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si ciupercile felii.
3. Puneti putin la calit ceapa impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de telemea.
4. Pe masa de lucru presarati putina faina si intindeti aluatul nu foarte subtire.
5. Tapetati o tava de tort cu hartie de copt ( diametru de 28 de cm), asezati aluatul lasand putin mai mult decat dimensiunea tavii. Asezam carnaciorul pe marginea tavi si-l acoperim cu alutul in exces. Adaugam umplutura de ceapa si telemea si ornam cu felii de ciuperci si cabanos.
6.Pentru a 2-a tarta am folosit o tava de chec tapetata cu hartie de copt, asezam alutul ramas, punem carnaciorii pe margine, ii acoperim cu aluat, adaugam feliile de ciuperci si le acoperim cu telemeau ramasa.
7.Se pun la copt in cuprorul preincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 45 minute. Se scot din putor si se ung cu putin iaurt.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Eu nu am mai folosit sare pentru ca telemeua era foarte sarata si nici alte condimente pentru ca avem deja carnaciorii condimentati

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ceapa verde, in aluat cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

CookieMonster 1

25.06.2013, 10:50

Ruxy

epurasha2bb 1

09.07.2013, 20:51

imi place tare tare mult! am sa incerc si eu acasa !

CookieMonster 1

09.07.2013, 22:02

Multumesc mult! O sa iti placa cu siguranta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, leurda si dovlecei