Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Sep 2014 | 2644 vizualizari

 

dupa reteta dragei noastre Rocsi, cu mici modificari. Gand drag, fata talentata si harnica! >:d

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt rece
  • 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri apa rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 buscuiti cu miere (din comert)
  • 400 gr. prune
  • 1 piersica
  • 1 nectarina
  • miez de nuca Pecan
  • 2 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan:

Punem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator.

Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom da pentru cel putin 30minute la rece.

Spalam fructele, le desfacem de pe samburi.
Prunele se desfac in doua, piersica si nectarina se taie felii.

Scoatem aluatul de la rece, intindem o foaie care sa depaseasca cu cca 2-3 cm diametrul tavii in care dorim sa coacem tarta.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Asezam aluatul in tava, impungem din loc in loc aluatul cu furculita, presaram biscuiti zdrobiti, apoi asezam fructele peste biscuiti dupa inspiratie.

Miezul de nuca se aseaza peste fructe din loc in loc, presaram si celalat plic de zahar vanilat+cele doua linguri de zahar tos ramase.

Marginea aluatului care depaseste tava se pliaza usor si se aduce peste fructe catre interior.

Dam tava la copt pentru 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem tarta, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune