Tarta rustica cu mere

de -Miti- in Prajituri, 9 Noi 2014 | 1053 vizualizari

 

Salad Chef de la iteleshop.ro mi-a starnit curiozitatea de cand l-am folosit la Muratura de gogonele cu ceapa si eram curioasa daca poate sa felieze si merele, de data aceasta cu celalalt feliator. Nici nu pot sa va spun cat de repede am feliat un kg de mere. Am folosit mere bio, de marime mai mica si desi erau putin mai tari, au fost feliate fara dificultate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 160 g faina
  • 100 g unt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 3 linguri de apa rece
  • Pentru tarta:
  • 1 kg de mere bio, mici
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 60 g zahar
  • 2 linguri de gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere:

Pregatim aluatul

Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua linguri de apa rece, daca aluatul este prea tare.

Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul. Acesta trebuie sa fie mai mare decat forma si nu trebuie sa aiba o forma perfecta.

Pregatim umplutura

Spalam merele si le taiem pe fiecare pe rand in Salad Chef Smart. Cu un cutit mic, indepartam casa semintelor. Amestecam merele cu zahar, sucul si coaja de lamaie.

Asezam aluatul in forma, presaram cu gris si adaugam merele. Asezam marginile, acoperim cu folie de aluminiu si dam forma la cuptor cam 30 de minute.

Indepartam folia si mai lasam 15 minute ca sa se rumeneasca deasupra.

Scoatem tarta si presaram cu zahar.

Am amestecam merele cu grisul, dar recomand sa il puneti dupa cum am spus mai sus in reteta.

Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta rustica cu mere-0
Tarta rustica cu mere-1
Tarta rustica cu mere-2
Tarta rustica cu mere-3
Tarta rustica cu mere-4
Tarta rustica cu mere-5

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

10.11.2014, 18:11

arata foarte bine

babi5 1

11.11.2014, 09:14

D

mirela0911 1

11.11.2014, 12:07

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04