Tartă rustică cu mere

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 27 Apr 2015 | 2736 vizualizari

 

Cine refuza asa o tarta?

 

INGREDIENTE

300 g făină

150 g unt

3 linguri zahăr

3 linguri lapte un praf de sare

1 ou pentru uns

5 mere

5 linguri zahăr

1 lingură unt

2-3 lingurițe scorțișoară măcinată

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă rustică cu mere:

Cernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe.

Frământăm bine până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm cele 3 linguri de lapte rece și frământăm în continuare până se leagă aluatul.
Se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru minim o oră.
Între timp ne ocupăm de umplutură.
Curățăm merele de coajă și de căsuța cu sâmburi și se taie cubulețe.
Punem merele într-o oală - eu mereu folosesc o oală de inox mai înaltă să pot amesteca bine.
Adăugăm zahărul și o lingură de unt.
Se călesc merele până dispare tot sucul lăsat.
Adăugăm scorțișoară după bunul plac și lăsăm să se răcească.

După ce a trecut o ora de stat aluatul la rece, se scoate, se întinde pe o hârtie pergament - astfel nu ne mai chinuim să o mutăm în tavă.
Foaia mea de hârtie a avut aprox. 35 x 35 cm.
Nu e nevoie să fie dreaptă coca întinsă, este rustică, trebuie să fie neuniformă.
După ce am întins aluatul, se trage hârtia pergament într-o tavă.
Se pune toată compoziția de mere în centru și se aduc marginile înspre centru.

Se unge cu ou și se dă la cuptor pentru 35-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Se servește cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rustică cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mere