Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cine refuza asa o tarta?
300 g făină
150 g unt
3 linguri zahăr
3 linguri lapte un praf de sare
1 ou pentru uns
5 mere
5 linguri zahăr
1 lingură unt
2-3 lingurițe scorțișoară măcinată
Cernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe.
Frământăm bine până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm cele 3 linguri de lapte rece și frământăm în continuare până se leagă aluatul.
Se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru minim o oră.
Între timp ne ocupăm de umplutură.
Curățăm merele de coajă și de căsuța cu sâmburi și se taie cubulețe.
Punem merele într-o oală - eu mereu folosesc o oală de inox mai înaltă să pot amesteca bine.
Adăugăm zahărul și o lingură de unt.
Se călesc merele până dispare tot sucul lăsat.
Adăugăm scorțișoară după bunul plac și lăsăm să se răcească.
După ce a trecut o ora de stat aluatul la rece, se scoate, se întinde pe o hârtie pergament - astfel nu ne mai chinuim să o mutăm în tavă.
Foaia mea de hârtie a avut aprox. 35 x 35 cm.
Nu e nevoie să fie dreaptă coca întinsă, este rustică, trebuie să fie neuniformă.
După ce am întins aluatul, se trage hârtia pergament într-o tavă.
Se pune toată compoziția de mere în centru și se aduc marginile înspre centru.
Se unge cu ou și se dă la cuptor pentru 35-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Se servește cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult