Tartă rustică cu mere

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 27 Apr 2015 | 632 vizualizari

 

Cine refuza asa o tarta?

 

INGREDIENTE

300 g făină

150 g unt

3 linguri zahăr

3 linguri lapte un praf de sare

1 ou pentru uns

5 mere

5 linguri zahăr

1 lingură unt

2-3 lingurițe scorțișoară măcinată

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă rustică cu mere:

Cernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe.

Frământăm bine până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm cele 3 linguri de lapte rece și frământăm în continuare până se leagă aluatul.
Se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru minim o oră.
Între timp ne ocupăm de umplutură.
Curățăm merele de coajă și de căsuța cu sâmburi și se taie cubulețe.
Punem merele într-o oală - eu mereu folosesc o oală de inox mai înaltă să pot amesteca bine.
Adăugăm zahărul și o lingură de unt.
Se călesc merele până dispare tot sucul lăsat.
Adăugăm scorțișoară după bunul plac și lăsăm să se răcească.

După ce a trecut o ora de stat aluatul la rece, se scoate, se întinde pe o hârtie pergament - astfel nu ne mai chinuim să o mutăm în tavă.
Foaia mea de hârtie a avut aprox. 35 x 35 cm.
Nu e nevoie să fie dreaptă coca întinsă, este rustică, trebuie să fie neuniformă.
După ce am întins aluatul, se trage hârtia pergament într-o tavă.
Se pune toată compoziția de mere în centru și se aduc marginile înspre centru.

Se unge cu ou și se dă la cuptor pentru 35-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Se servește cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Tartă rustică cu mere-0
Tartă rustică cu mere-1
Tartă rustică cu mere-2

COMENTARII (10)

mirela0911

mirela0911 1

28.04.2015, 06:30

Ce buna e!

dantes

dantes 1

28.04.2015, 07:12

Buna!

Ksenya

Ksenya 1

28.04.2015, 18:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!