Tarta rustica cu mere si gem de mere

de Rux in Prajituri, 6 Noi 2013 | 2349 vizualizari

 

O tarta magnifica :) cu un aluat fraged care se topeste in gura de placere :) si-o umplutura senzationala de mere si gem de mere....e o bunatate de nedescris :) si garantez ca va veti indragosti de la prima inghititura :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 400 gr faina( plus o lingura doua pentru infainat)
  • 200 gr unt( neaparat de calitate 85% grasime)
  • 150 gr zahar pudra( pe care il veti prepara in casa)
  • 1 ou + 3 linguri lapte rece+ 3 linguri smantana grasa
  • coaja de portocala si lamaie razuita
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • gem de mere( un borcan)
  • 2 kg mere
  • 1/2 cana de zahar Demerara( brun)
  • vanilie
  • scortisoara

Decor:

  • zahar pudra
  • batoane de scortisoara
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si gem de mere:

Untul rece se taie felii si se lasa in vas pana se inmoaie. Se adauga oul bine amestecat cu lapte si smantana, zaharul ( facut pudra la masina), faina plus praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea, si aromele( vanilia), coaja de portocala si lamaie. Se framanta un aluat fraged( nu dureaza mai mult de doua trei minute) care se infaineaza, se pune in folie si se da pentru 30 de minute la rece.

Intre timp se curata merele, se dau pe razatoare( daca merele au coaja frumoasa pastrati-o). Peste mere vom pune, vanilie, zahar si scortisoara, amestecam usor astfel incat sa nu iasa zeama din ele.

Gemul se amesteca in borcan cu o lingurita.

Scoatem blatul de la rece si il intindem direct pe foaia de copt. Eu obisnuiesc sa fac asta cu o folie de prospetime deasupra, se intinde mai usor. Vom intinde foaia mai mult astfel ca aluatul va depasi marginile formei( ulterior il vom intoarce peste umplutura).

Mutam aluatul cu tot cu foaia de copt in forma si il intepam cu o  furculita( cutit).

La baza  tartei punem gemul peste blat, urmatorul strat fiind cel de mere.

Dupa ce am asezat umplutura de mere, o vom uniformiza cu o spatula.

Intoarcem cu grija blatul peste marginea formei. Nu va straduiti sa arate perfect, este vorba despre o tarta rustica.

Coacem tarta pentru fix 30 de minute la 200 de grade.

Dupa ce am scos tarta din cuptor o lasam sa se raceasca , o intoarcem pe un platou sau tot in forma( scoatem hartia de copt) si o decoram dupa dorinta( inspiratie).

E minunata!

 

 

TIPS-URI

1

aluatul este unul extrem de bun( versatil), folositi-l la tarte, placinte cu mere, branza, gem etc...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275842
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275843
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275844
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275845
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275846
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275847
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275848
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275849
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275850
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275851
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275852
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275853
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275854
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275855
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275856
retete culinare - Tarta rustica cu mere si gem de mere 275857

COMENTARII (43)

cristi1980 1

09.11.2013, 20:12

Rux 1

10.11.2013, 20:12

Multumesc

Aurelia 07_07 1

15.12.2013, 07:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L