Tarta rustica cu mere si prune

de cristeena20 in Prajituri, 21 Sep 2014 | 778 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de la Irina (multumesc mult Irina!!) si rezultatul a fost mult pe placul meu. E o tarta simpla, unde aromele de mar si de prune amestecate cu scortisoara te imbie la cat mai multe felii. Va spun sincer ca tarta am topit-o intr-o zi :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 125 gr unt
  • 60 ml apa
  • putina sare
  • 2 linguri de zahar
  • Umplutura:
  • 3-4 mere mari ;
  • aprox 5 prune;
  • scortisoara ;
  • 6 linguri zahar ;
  • 1 lingura amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si prune:

- Punem faina cu zaharul si sarea intr-un vas si adaugam untul rece. Frecam bine si adaugam apa rece (apa sa fie rece de la frigider). Facem un aluat pe care il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute.

- Merele se curata de coaja si le taiem cubulete. La fel prunele se taie felii. Presaram cu zahar, scortisoara si presaram cu o lingura de amidon. Lasam sa se inmoaie putin fructele.

- Aluatul il intindem intr-o foaie rotunda si il punem in tava de tarta (unsa cu unt si pudrata cu faina). Punem umplutura peste si marginile le intoarcem peste fructe.

- Dam la cuptorul incins la 180 grade pt cca 30-40 minute, pana tarta e bine rumena.

 

TIPS-URI

1

fructele se pot pune putin la foc inainte, pentru a se inmuia putin. Eu am preferat sa fie crude .

RETETA IN IMAGINI

Tarta rustica cu mere si prune-0
Tarta rustica cu mere si prune-1
Tarta rustica cu mere si prune-2
Tarta rustica cu mere si prune-3
Tarta rustica cu mere si prune-4
Tarta rustica cu mere si prune-5
Tarta rustica cu mere si prune-6
Tarta rustica cu mere si prune-7
Tarta rustica cu mere si prune-8
Tarta rustica cu mere si prune-9
Tarta rustica cu mere si prune-10

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

21.09.2014, 17:43

Bya Ralu 1

21.09.2014, 19:53

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:16

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41