Tarta rustica de cartofi

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2015 | 944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 275 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa medie
  • 100 gr caacaval
  • 50 gr branza feta
  • 2 carnati
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica de cartofi:

Se face un aluat din faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Se obtine un aluat elastic, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca ceapa marunt. Cartofii curatati se taie rondele cu o grosime de 2 cm. Carnatii se taie cubulete. Se caleste ceapa in putin ulei. Se adauga carnatii si se prajesc cateva minute. Se adauga cartofii. Se acopera cartofii cu apa si se condimenteaza. Se fierbe totul la foc mic pana scade toata apa. Se lasa apoi cartofii la racit. Cascavalul se taie cubulete. Se marunteste si branza feta.

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se ridica marginile peste tava. Se unge aluatul cu ulei. Se toarna peste aluat compozitia de cartofi, amestecata in prealabil cu cascavalul si branza. Se rasucesc marginile aluatului spre interior.

Se da tarta la cuptor pana se rumeneste frumos!

Foarte buna e! 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce carnati va plac

RETETA IN IMAGINI

Tarta rustica de cartofi-0
Tarta rustica de cartofi-1
Tarta rustica de cartofi-2
Tarta rustica de cartofi-3
Tarta rustica de cartofi-4
Tarta rustica de cartofi-5
Tarta rustica de cartofi-6
Tarta rustica de cartofi-7
Tarta rustica de cartofi-8
Tarta rustica de cartofi-9

COMENTARII (6)

daniastefania

daniastefania 1

23.02.2015, 22:31

Multumesc! Se lucreaza si la prezentarea finala, dar la cat de rau m-am simtit zilele astea a iesit chiar bine! Data viitoare va fi mai bine!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.02.2015, 22:33

tarasmariana

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!