Tarta sarata cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 24 Aug 2013 | 5614 vizualizari

 

O tarta delicioasa,desi nu dulce,ci sarata!dar minunata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat;

  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • o lingurita de praf de copt
  • un ou
  • o lingura de lapte de soia
  • un praf de sare

Pentru umplutura;

  • 1 kg dovleac placintar curatat
  • 50 gr margarina
  • curry,nucsoara cat ajunge
  • un pachet si jumate de viofast fara lactoza(in loc de cascaval)(300 gr)
  • un pachet de tofu(250 gr)
  • 4 oua
  • 4 linguri de lapte de soia
  • un glabenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu dovleac:

Pentru aluat:

Intr-un bol am dat prin sita faina,sarea,praful de copt,am adaugat bucatele de margarina rece,am amestecat cu mana,am adaugat si oul,o lingurita de lapte,am lucrat-o pana a devenit omogena ca o minge,eventual inca un praf de faina in plus,dar foarte putin.

Am invelit-o in folie transparenta si lasat la frigider la odihnit 30 minute.

Am pregatit si dovleacul,l-am curatat si taiat cubulete mici,le-am pus intr-o cratita de marmura cu margarina si am calit putin,am adaugat si putina apa calda si am pus capacul,am lasat sa devina ca un pireu amestecand din cand in cand.Am lasat la racit putin.

Am pregatit si branzica,am dat prin blender viofastul,un pachet si jumatate,le fel si tofu,impreuna cu ouale si 4 lnguri de lapte ca sa fie mai omogena si mai usor de mixat,a devenit ca o crema,nici sare nu a trebuit sa pun pentru ca tofu e sub saramura.

Am amestecat pireul de dovleac cu crema de branza fara lactoza ,am mai adaugat putina nucsoara.

Am intins aluatul cu sucitorul si cu un pic de faina pe masa,am facut gaurele cu furculita la fundul formei de tarta care am tapetat-o precedent cu margarina si faina ca de obicei.

Deci am pus putin gris sa absoarba eventualul lichid ce poate sa lasedar nu neaparat,este o obisnuinta la late tarte.

Am asezat crema de dovleac cu branzica si pus peste aluat,am asezonat-o frumos,si facut bretele din aluatul ce mi-a ramas.

Am uns cu galbenus deasupra si bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pana iese betisorul curat si tarta devine colorata deasupra.se mai poate stinge cuptorul dupa 40 minute si se lasa la uscat eventual,dovleacul cu branzica se usuca mai tarziu.

Se poate servi atat calda cat si rece,e minunata!

TIPS-URI

1

in loc de branza fara lactoza se poate folosi ori mascarpone,philadelphia,cascaval de care doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si telemea