Tarta sarata cu legume si sunculita

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2015 | 3784 vizualizari

 

Pentru cina, am pregatit aceasta gustoasa tarta sarata cu legume si sunculita. Eu la aceasta reteta am folosit morcovi, vanata, zucchine, praz si ardei, dar daca nu va plac, le puteti, numai decat, inlocuii. De asemenea am folosit putina sunculita usor afumata, care ia dat o aromata inedita, de aceea, pe cat se poate, va sfatuiesc,  sa nu o taiati de pe lista... acum, gata cu vorba, haideti sa va scriu reteta :) .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de pasta brisè
  • 1/2 vanata
  • 2 morcovi
  • 3 zucchine mai mici/dovlecel
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 praz ( doar partea alba)
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • 150g mozzarella
  • 250g sunculita usor afumata taiata marunt
  • 150ml apa
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu legume si sunculita:

Legumele se curata si se taie, dupa plac.

Intr-o tigaie se pun legumele cu putin ulei de masline ( cca. 3 linguri) si se lasa la calit 2 sau 3 minute, apoi, se pune sunculita, apoi piper, se lasa la calit totul in jur de 2 minute, dupa se pun 150 ml apa si se lasa totul la fiert pana scade apa.

Pana scade apa de pe legume, se bat ouale cu putina sare, apoi se pune parmezanul si se amesteca, iar mozzarella se taie cuburi. Dupa ce a scazut apa de pe legume, se pun ouale batute cu parmezan si mozzarella si se amesteca totul bine.

Separat, se ia pachetul de pasta brisè , se intinde putin cu facaletul, iar apoi se pune in tava pentru tarta.

Peste aluat se pun legumele, iar marginile se intorc putin, inspre ineriorul tartei.

Tava cu tarta se da la cuptor, pana cand marginile prind o culoare frumos aurie.

Apoi, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Rece se poate servii! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu legume si sunculita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu ciocolata