Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei

de geoline in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2015 | 858 vizualizari

 

Imi plac tartele sarate si incerc tot felul de combinatii...asa ca mi am adus aminte de aceasta tarta gustoasa. Am servit o la cina, iar langa un pahar de vin alb merge de minune!

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj
  • 300 g ricotta
  • 1 ou
  • 2 ardei grasi
  • 4/5 felii de prosciutto
  • 2 linguri de parmezan razuit
  • 80 g cascaval
  • sare
  • piper
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei:

Ardeii se taie in bucati nu foarte mici si se calesc 15 minute  impreuna cu catelul de usturoi. Intr un bol se pune ricotta,oul, parmezanul, sarea, piperul, prosciutto si cascavalul taiate cubulete si se amesteca toate. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se aseaza foietajul, se inteapa din loc in loc , apoi rasturnam compozitia, o nivelam si asezam ardeii caliti. Se coace 20 min in cuptorul preincalzit.

 

TIPS-URI

1

in loc de prosciutto se poate folosi si salam taiat cubulete

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei 367598
retete culinare - Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei 367599
retete culinare - Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei 367600
retete culinare - Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei 367601
retete culinare - Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei 367602
retete culinare - Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei 367603
retete culinare - Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei 367604

COMENTARII (18)

geoline 1

19.02.2015, 19:26

Rocsi 1

19.02.2015, 21:43

geoline 1

19.02.2015, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!