Tarta spiralata cu legume...de post

de Angelica in Mancaruri de post, 31 Mar 2016 | 4755 vizualizari

 

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. aluat foietaj
  • 1 dovlecel lung si subtire
  • 1 zucchini lung si subtire
  • 1 vanata lunga si subtire
  • 1 morcov lung si subtire
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • ulei pentru uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta spiralata cu legume...de post:

1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti.
2.Decongelam aluatul foietaj, il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava.
3.Tapetam si nivelam usor si peretii tavii cu aluat, apoi il intepam din loc in loc cu furculita.

4.Dam tava la rece si ne apucam de pregatit legumele.

5.Curatam de coaja dovleceii si morcovul.La vanata ii taiem codita.
6.Dupa ce le-am spalat, le taiem in fasii foarte subtiri si le punem separat la calit in putin ulei de masline, cat sa se inmoaie.Le condimentam cu sare si piper apoi le scoatem in castronele separate.

7.Scoatem tava de la rece si incepem sa asezam legumele aleatoriu de jur imprejur....un rand de dovlecel, un rand de morcov, un rand de vanata...etc...etc, pana se termina toate ingredientele.

8.Dupa ce am umplut tot mijlocul tartei, dam tava la rece din nou pentru 15-20 de minute sau pentru 10 minute la congelator cat sa se intareasca aluatul pentru a nu creste exagerat de mult.Acum este momentul sa pornim si cuptorul si sa il lasam sa se incalzeasca cat timp tarta sta la rece.
9.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem si dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 20 de minute sau pana aluatul foietaj capata o culoare rumen aurie.
10.Servim tarta taiata felii, atat rece cat si calda.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta spiralata cu legume...de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

CameliaR 1

04.04.2016, 15:21

Ce bun!

Lau 1

15.04.2016, 18:11

mihaelar63 1

15.12.2016, 21:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu legume la cuptor