Tarta suedeza cu afine

de danakarin in Prajituri, 30 Mar 2014 | 2313 vizualizari

 

Sunt foarte receptiva la retete simple si rapide...asta e una!

 

INGREDIENTE

  • Pentru o formă de 24 cm:
  • 100 g de unt
  • 85 g de zahăr extrafin
  • Un ou
  • 100 g făină de grâu
  • 60 g făină de secară
  • O linguriţă de praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 250 g de smântână groasă (100g de Creme Fraiche si 150 g de smantană acrișoară)
  • Un ou
  • 40 g de zahăr extrafin
  • Miezul de la un baton de vanilie
  • 250 g de afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta suedeza cu afine:

Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă.

Din smântână, ou, zahăr și vanilie realizăm umplutura ( putem combina și 150 de g de crème fraîche cu 100 de smântână acrișoară), o turnăm în forma tapetată cu aluat, presărăm afinele şi coacem tarta 25 de minute, până când se întărește crema si capătă o culoare galben-aurie. 

 

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

30.03.2014, 13:22

Mmmmmm!

danakarin 1

30.03.2014, 20:41

Am mai facut-o odata! N-a ramas nici o firimitura!
Va multzumesc de aprecieri!

robert_badica 1

15.07.2014, 21:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59