Tarta tatin

de ianculubita in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 1372 vizualizari

 

Tatin ar trebui scris cu litera mare pentru ca este numele a doua surori,cele care au inventat aceasta reteta si care se numeau Tatin(nume de familie)
Astfel de tarte sunt foarte multe,probabil fiecare a adaptat-o dupa gust sau dupa ce a avut prin frigider;de aceea nimeni nu stie care este originalul.

 

INGREDIENTE

  • 1cana cu zahar
  • 100g unt
  • 6mere
  • 1lingura scortisoara
  • 4oua
  • 4linguri faina
  • 4linguri zahar
  • 100g stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tatin:

Intr-un vas pe foc punem zaharul,cand s-a topit adaugam untul apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele si scortisoara,amestecam iar dupa ce s-a topit bine zaharul si merele s-au inmuiat dam deoparte.

Intr-un bol frecam galbenusurile foarte bine cu zahar,adaugam faina apoi albusurile batute cu un praf de sare si amestecam cu o lingura;rasturnam compozitia peste mere si lasam la cuptor 30min;cand este gata si racita putin,punem un platou deasupra si rasturnam tarta.

Se serveste rece cu frisca sau simpla.

 

TIPS-URI

1

cautati ca merele sa fie putin acrisoare pentru ca este zahar mult si rezultatul este destul de dulce

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta tatin 216636
retete culinare - Tarta tatin 216637
retete culinare - Tarta tatin 216638
retete culinare - Tarta tatin 216639
retete culinare - Tarta tatin 216640
retete culinare - Tarta tatin 216641
retete culinare - Tarta tatin 216642
retete culinare - Tarta tatin 216643
retete culinare - Tarta tatin 216644

COMENTARII (13)

ianculubita 1

06.04.2013, 07:18

_Alina_ 1

06.04.2013, 08:33

Minunata in orice fel!
Originalul e cu aluat subtire deoarece Stephanie Tatin vroia initial sa faca o placinta

Sidy 1

06.04.2013, 08:39

O nebunieeeeee Vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D