Tarta Tatin cu mere

de diamond in Prajituri, 13 Apr 2013 | 1664 vizualizari

 

o tarta delicioasa cu mere ... fina si delicata...care te cucereste cu totul ...

se face foarte repede si fara prea multe batai de cap...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 120 gr zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilescu/ sau unul de bourbon
  • zeama de lamaie
  • 50 gr unt
  • scortisoara
  • 400 gr aluat de foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere:

-merele se spala, se curata de coaja si de seminte...
se taie felii...

-am folosit ustensila din imaginea atasata, buna si practica de altfel...

-merele se stropesc cu zeama de lamaie ca sa isi pastreze culoarea...

 -in vasul in care faceti tarta sau in alt vas rezistent la foc se pun zaharul, zaharul vanilescu, untul si scortisoara...

-amestecati cu o lingura de lemn pana cand zaharul se caramelizeaza intr-un sirop gros mai deschis la culoare...
deasupra puneti feliile de mar...

-eu am avut o forma cu fund de sticla... asa ca am tapetat-o cu hartie de copt...si am turnat caramelul deasupra... apoi am asezat feliile de mar...

-deasupra am pus aluatul de foietaj cu ajutorul sucitorului.

-am acoperit frumos fructele

-am pensulat aluatul de foietaj cu putin unt topit...
dati tarta la cuptorul preincalzit ... sa se coaca la o temperatura de 180 gr.... pana se aureste deasupra

-se scoate din cuptor... se rastoarna pe un platou cu grija mare sa nu va frigeti...
am asteptat cuminte sa se racoreasca putintel... si em ridicat cu emotie hartia de copt....siiiii

-o tarta auriu- portocalie... imbietoare, atragatoare... scaldata in sosul caramel... mmm

- o felie minunata, cu blat crocantzos, cu mar moale fin delicat caramelizat deasupra...

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta Tatin cu mere-0
Tarta Tatin cu mere-1
Tarta Tatin cu mere-2
Tarta Tatin cu mere-3
Tarta Tatin cu mere-4
Tarta Tatin cu mere-5
Tarta Tatin cu mere-6
Tarta Tatin cu mere-7
Tarta Tatin cu mere-8
Tarta Tatin cu mere-9
Tarta Tatin cu mere-10
Tarta Tatin cu mere-11

COMENTARII (12)

diamond

diamond 1

14.04.2013, 01:05

multumesc, motanel!

ianculubita

ianculubita 1

14.04.2013, 07:49

da,da si reteta asta e delicioasa,o voi incerca si eu

diamond

diamond 1

14.04.2013, 10:26

A placut mult si s-a consumat repede! O voi incerca si cu alte fructe!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!