Tarta Tatin cu mere si capsuni

de papabundetot in Prajituri, 31 Mai 2014 | 4616 vizualizari

 

Cred ca e o idee buna de desert rapid pentru atunci cand apar musafiri neanuntati si nu aveti ceva dulce sa le serviti,mai ales ca eu mereu folosesc foietaj cumparat,mi se pare ca timpul meu e mult prea pretios si cam scurt din pacate,asa ca oricate critici atrag nu fac in casa aluat foietaj :)

Reteta mea este pentru 2 tarte

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pachete aluat foietaj de la Lidl
  • 7 mere medii
  • 5 capsuni mari
  • 200 gr unt
  • 350 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 pastai cardamon
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere si capsuni:

Merele le-am curatat de coaja si de cotor si apoi le-am taiat in felii nu foarte subtiri,capsunile le-am taiat tot felii.In tava de tarta am pus pentru 1 portie 100 gr unt,175 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,semintele de la 2 pastai de cardamon,putina esenta de vanilie si am pus tava pe aragaz la foc mic,pana cand untul si zaharul s-au topit. Am luat apoi tava si am asezat in ea feliile de mar pe margini si in mijloc cele de capsuni.

Am intins usor aluatul,i-am taiat capetele pentru a-l aduce cat de cat la forma tavii mele,am pus aluatul peste fructele din tava,introducand marginile aluatului in tava,am uns cu ou batut deasupra si am dat tarta la cuptor pana cand aluatul s-a rumenit frumos.

Dupa ce am scos tava din cuptor,am lasat-o putin sa se odihneasca apoi am pus o farfurie peste tarta si am intors-o invers,ca sa fie fructele in sus si am lasat-o sa se raceasca suficient pentru a putea fi mancata fara probleme.

La fel am procedat si cu cea de-a doua tarta

Am servit tarta tatin cu mere si capsuni cu o lingura de smantana naturala.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somloi galuska