Tarta umpluta aperitiv

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2011 | 3036 vizualizari

 

foarte usor de facut si gustoasa!Pentru aceasta tarta am folosit tava de silicon margareta de la Decorix care mi-e foarte draga! este ideala atat pentru deserturi cat si pentru aperitive dupa cum vedeti!:)

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat am folosit
  • 1 galbenus crud,
  • aproximativ 250 g faina
  • aproximativ 100 g unt
  • 2 linguri de smanatana dar merge foarte bine si iaurt simplu sau chiar mai bine dar eu nu am avut decat smanatana,
  • 1/2 pliculet praf de copt,
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de trufe albe.
  • Pt.umplutura cu aproximatie :
  • 150 g cascaval razuit marunt,
  • 150 g branza de vaca razuita,
  • 60 g unt
  • 100 g smanatana,
  • 6 masline negre,
  • 1/2 ardei capia rosu ,
  • cateva frunze de patrunjel
  • o bucatica de gogosar murat,
  • 2 cremvrusti de pui fara coaja
  • o bucatica mica de piept de pui fiert..
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta umpluta aperitiv:

Am pregatit intai aluatul amestecand bine ingredientele, untul trebuie scos din timp pe masa sa fie moale moale si la framantare puneti faina pana ce se face un aluat elastic dar nu lipicios. Il asezati in tava de silicon presand cu degetele si dati la rece pana preparati umplutura.

Puneti umplutura la rece in frigider si bagati tava de silicon in cuptor si lasati sa se coaca si sa se rumenasca putin marginile si cand se desprinde usor de margini e gata. Cand e gata, oprim cuptorul si lasam usa intredeschisa sa se raceasca acolo! apoi o umplem , nivelam bine si mai razuim deasupra cascaval.

Decoram cu ce vrem si lasam iar la rece .Eu am facut-o ieri si am lasat peste noapte iar azi s-a taiat foarte bine si e foarte gustoasa!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta umpluta aperitiv-0
Tarta umpluta aperitiv-1
Tarta umpluta aperitiv-2
Tarta umpluta aperitiv-3
Tarta umpluta aperitiv-4
Tarta umpluta aperitiv-5
Tarta umpluta aperitiv-6
Tarta umpluta aperitiv-7

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

19.01.2011, 20:59

La fav...

silvi0ara 1

19.01.2011, 21:01

epurasha2bb 1

20.01.2011, 10:59

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41