Tarta/clafoutis cu mure

de Criss in Prajituri, 5 Aug 2014 | 695 vizualizari

 

Ieri am primit o galetusa cu mure de cultura mari si frumoase, din care azi voi face iarasi un cheesecake la cererea lui Alex, dar am facut si o tarta. Ma rog, initial s-a vrut a fi un clafoutis insa am mixat prea mult ingredientele si compozitia a devenit prea spumoasa, astfel ca partea de jos arata ca un clafoutis insa partea superioara arata mai mult ca un pandispan. Cumva s-a separat in doua straturi cam asa ca si prajitura inteligenta. :D Asa ca i-am spus in final tarta cu mure. :D Foarte buna si aromata si daca murele n-ar avea samburii aceia suparatori, ar fi chiar perfecta. Oricum merge foarte bine la cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte 
  • 130 g faina
  • 300 g mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta/clafoutis cu mure:

Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, pana se spumeaza si isi dubleaza volumul. Se adauga faina, laptele si frisca si se mixeaza in continuare. Se toarna tot amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt . Se pun fructele si se da tava in cuptorul preincalzit. Se coace prajitura 30 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta/clafoutis cu mure-0
Tarta/clafoutis cu mure-1
Tarta/clafoutis cu mure-2
Tarta/clafoutis cu mure-3
Tarta/clafoutis cu mure-4
Tarta/clafoutis cu mure-5
Tarta/clafoutis cu mure-6

COMENTARII (17)

Criss 1

05.08.2014, 21:03

Panacris 1

13.08.2014, 16:35

Criss 1

14.08.2014, 08:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04