Tartar de mango și ananas cu pesto de cocos

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 10 Dec 2012 | 3468 vizualizari

 

Mango, ananas, cocos, tequilla și vanilie. Ce altceva ți-ai mai putea dori de la acest desert inedit?

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 grame de unt la temperatura camerei
  • 80 grame zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 100 grame de făină
  • Pentru tartar:
  • 1 ananas proaspăt decojit
  • 1 mango proaspăt decojit
  • 1 lingură tequilla silver
  • Pentru pesto:
  • 100 grame fulgi de nucă de cocos
  • 100 grame alune
  • 1 lingură de ulei de nuci
  • 2 păstăi de vanilie
  • 1 lingură lapte de soia
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură suc de portocală proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartar de mango și ananas cu pesto de cocos:

Untul şi zahărul se amestecă până se albește compoziția. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare adăugare. Se adaugă seminţele de vanilie, făina cernută şi puţină sare. Se amestecă până la omogenizare, apoi se modelează aluatul sub formă de discuri cu ajutorul unui inel cu diamentrul de 8 cm, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore. 

Se introduc discurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. 

Mango şi ananasul se taie cuburi mici şi se lasă la scurs într-o sită pentru 20 de minute, apoi se stropesc cu tequilla. 

Se macină alunele fin, se amestecă cu fulgii de cocos, uleiul de nuci, semințele de vanilie, laptele, mierea și sucul de portocală. 

Pentru asamblare, folosind același inel cu care a fost modelat aluatul se așează mixul de mango și ananas peste aluat, iar deasupra, pesto de cocos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartar de mango și ananas cu pesto de cocos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

10.12.2012, 18:20

Un desert rafinat!

mihaelar63 1

10.12.2012, 18:26

Cum spune Ruxy este un desert rafinat
Eu ma dichisesc, imi pun manusi de dantela si astept o portioara

mamaieelena 1

11.12.2012, 18:37

imi place acest desert

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cu banana si piersica