Tarte aperitiv cu branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2014 | 1638 vizualizari

 

Bune ca si aperitiv si de luat la scoala

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • -150 gr branza de vaci
  • -100-150 gr branza telemea
  • -100 gr unt
  • -200 gr faina
  • -o legatura patrunjel tocat, marar sau orice alte frunze doriti
  • Pt umplutura:
  • -200 gr branza de vaci
  • -100 gr cascaval
  • -sare
  • -1 ou
  • -mirodenii dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte aperitiv cu branza:

Aluatul :

Intr-un castron maruntim bine branza de vaca si branza telemea , adaugam untul la temperatura camerei ,faina si ierburile ( eu am folosit amestec de ierburi frantuzesti) si omogenizam bine . Daca telemeau nu este foarte sarata atunci mai adaugati putina sare .

Formam din aluat o bila , il invelim intr-o folie si il punem in frigider pentru o jumate de ora.

Umplutura:

Amestecam branza, cascavalul razuit , oul si mirodeniile . Adaugati sare daca credeti ca mai trebuie si amestecam bine .

Pregatim formele in care dorim sa le facem (mie mi-au iesit 12 bucati; 6 le-am facut in forma de tarta ,iar restul in tava de briose) .

Pe blatul de lucru presaram faina si intindem aluatul cu sucitorul , nu foarte gros dar nici subtire . Cu o forma rotunda taiem aluatul si asezam in fiecare forma cate o bucata de aluat . Aranjam aluatul in forme.

Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura . Deasupra punem fasii de aluat si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute, pana se rumenesc .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarte aperitiv cu branza-0
Tarte aperitiv cu branza-1
Tarte aperitiv cu branza-2
Tarte aperitiv cu branza-3
Tarte aperitiv cu branza-4
Tarte aperitiv cu branza-5
Tarte aperitiv cu branza-6
Tarte aperitiv cu branza-7

COMENTARII (11)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.09.2014, 19:42

buna

Rocsi

Rocsi 1

22.09.2014, 21:36

 merisor

merisor 1

23.09.2014, 08:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24