Tarte au sucre

de gaby_duceag in Prajituri, 3 Feb 2014 | 4340 vizualizari

 

"O plăcintă cu zahăr foarte populara în nordul Franței, Belgia și Quebec. Reteta traditionala de plăcintă cu zahăr se face cu zahar brun.. Acest desert rapid si usor se poate face si cu zahăr alb sau cu sirop de arțar în Quebec. Unii prefera placinta cu zahăr "curgator", alții preferă varianta mai ferma." Placinta aceasta are mai multe variante. Aceasta este prima pe care v-o prezint, dar voi reveni :P

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 12 gr drojdie
  • 1/3 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 25 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie – optional; eu am pus
  • 40 gr zahar tos
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte au sucre:

Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute.

Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute.

Aseaza intr-o forma de tarta (cu diametrul de 18 cm) hartie pentru copt sau unge forma cu unt.

Intinde uniform aluatul, apoi acopera cu un servet si lasa inca 30 minute la loc cald.

Topeste 2/3 din untul ramas, unge bine partea superioara a aluatului, presara zaharul si pune untul ramas, deasupra, bucatele.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si coace pana ce placinta se rumeneste frumos.

Sursa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte au sucre 295715
retete culinare - Tarte au sucre 295716
retete culinare - Tarte au sucre 295717
retete culinare - Tarte au sucre 295718

COMENTARII (44)

gaby_duceag 1

06.02.2014, 21:48

N-ai acasa mere, n-ai acasa nuci, dar zahar, sigur ai !
Ce simpatica esti!))))

Ligia Bxl 1

18.02.2014, 14:00

imi place tarta asta belgiana

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 23:36

delicioasa tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S