Tarte crumble cu prune si gem

de Rux in Prajituri, 16 Sep 2012 | 1449 vizualizari

 

Un desert delicios cu aroma de.... toamna!

 

INGREDIENTE

  • 90 gr faina
  • 90 gr faina din fulgi de ovaz
  • 90 gr unt
  • 50 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pudra de coaja de portocala
  • 1 borcan de gem de prune (facut in casa e ideal)
  • prune( 10 bucati mari )
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte crumble cu prune si gem:

Faina se cerne intr-un vas, se adauga faina de ovaz( se pot macina fulgii in masina de cafea), zaharul brun pudra, apoi untul moale( dar rece), sarea, vanilia si pudra din coaja de portocale). Se framanta usor si se fac firmiturile de aluat. Aluatul este unul foarte fin.

Prunele se taie felii.

Daca avem hartiute pentru formele de tarta le vom folosi pentru a scoate usor prajitura, daca nu le vom servi direct din forma de tarta.

Asezam hartiutele in forme sau daca nu punem direct aluatul in ele cu o lingura, cam un sfert din forma, deasupra gemul ( camd doua linguri)si apoi prunele felii. Coacem la 190 de grade pentru 20 sau 25 de minute.

Indiferent cum le vom servi calde sau reci sunt minunate!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarte crumble cu prune si gem-0
Tarte crumble cu prune si gem-1
Tarte crumble cu prune si gem-2
Tarte crumble cu prune si gem-3
Tarte crumble cu prune si gem-4
Tarte crumble cu prune si gem-5
Tarte crumble cu prune si gem-6
Tarte crumble cu prune si gem-7

COMENTARII (50)

Rux

Rux 1

18.09.2012, 09:22

Simo...sper ca nu prea tare

Rux

Rux 1

18.09.2012, 09:23

SilviOara iti multumesc de vizita deosebita si de aprecieri!

Rux

Rux 1

18.09.2012, 09:23

Kuki

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!