Tarte cu crema de mure

de alilianaa in Prajituri, 8 Mai 2014 | 2942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • un ou,
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema:
  • un castron de mure congelate,
  • o cana de zahar ( cca 8 linguri-10) plus 3 linguri,
  • 50 ml apa minerala,
  • 1 lingurita unt,
  • 2 linguri amidon,
  • 3 galbenusuri
  • Bombonici de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu crema de mure:

Incepem cu crema de mure ca sa aiba timp sa se raceasca.Murele le lasam la decongelat, dupa care intr-o cratita punem unt. Cand untul s-a topit adaugam murele si zaharul si apa. Se lasa sa fiarba putin dupa care incepem sa pasam murele in siropul respectiv. Apoi, trecem compozitia prin strecuratoare sa obtinem doar siropul. Cantitatea trebuie sa fie in jur de 500 ml de sirop ( daca este foarte gros mai putem adauga putina apa minerala). Compozitia se da rece. Separat intr-o craticioara se bat galbenusurile bine cu 3 linguri de zahar si amidonul. Peste acestea se pune siropul de mure facut mai devreme si se pune pe foc pana se obtine o crema de consistenta unei budinci.  Se da la rece. Cu aceasta crema se umple minitartele. 

Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul, oul si untul de amesteca bine. La final se adauga laptele. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. 

Se lasa aluatul la rece cca o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza pe formele de tarte. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Peste acestea se pune crema de mure Deasupra se pun bombonici si fasii de aluat. Se pun la cuptor pentru 20 minute. Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 22:02

ce tarta grozava !

marcela1979 1

09.05.2014, 06:29

alilianaa 1

09.05.2014, 19:41

Multumesc mult tuturor si fiecaruia in parte. Buni, pe fuga

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mure şi prune caramel