Tarte cu mere

de alilianaa in Prajituri, 2 Mar 2014 | 785 vizualizari

 

Achizitie: mini-forme de tarte..si trebuiau incercate. Cat despre aluat pentru tarte dulci, am citit si am citit si am purces la ceea ce o sa fie scris mai jos. Rezultatul: un aluat de tarta super bun, fraged, se topeste in gura...

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt plus o lingura unt
  • 160 g faina
  • un ou
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar plus alte 4 linguri
  • 2 mere
  • scortisoara dupa gust
  • in plic tort gelee transparent
  • un praf de copt ( jumatate de plic)
  • o ceasca de vin alb demisec
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu mere:

Aluatul: se cerne faina. Se adauga praful de copt, un praf de sare,  zaharul, untul si se framanta. Va rezulta un aluat nelegat. Se adauga oul se framanta. La final se pune apa. Se framanta bine si se pune la rece. Intre timp se pregatesc formele de tarta, se unge fiecare cu unt.  Se scoate  aluatul, se intinde o foaie si se imbraca formele. Se pun la copt pentru 10-15 min. max. Cand sunt gata se scot si se pun la racit.

Merele au fost spalate si taiate,, julien" , ca legumele :)) Intr-o cratita se pune unt pret de o nuca si se adauga merele taiate cu cutitul betisoare, se pun merele, zaharul, scortisoara si se amesteca. Se adauga vinul si lasam sa fiarba pana ce merele incep sa se lege iar alcoolul se evapora. Merele astfel  pregatite se pun in formele coapte. De-asupra se aseaza tort gelee preparat cam asa: un plic de tort gelee transparent , 2 linguri zahar si 250  ml apa ( se inlocuieste cu un suc sau sirop, ideal asa este, dar...)se pune la fiert. Cand  incepe sa dea in clocot se da la rece si se aseaza deasupra merelor. Deasupra se pune scortisoara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte cu mere 301384
retete culinare - Tarte cu mere 301385
retete culinare - Tarte cu mere 301386

COMENTARII (41)

alilianaa 1

04.03.2014, 07:50

Pusha, multumesc

Panacris 1

04.03.2014, 08:30

alilianaa 1

08.03.2014, 19:03

Cristina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D