Tarte cu rubarba si prune

de Oana in Dulciuri, 23 Apr 2015 | 803 vizualizari

 

Dulce-acrisoara si buuuna!
Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

Blat:

  • unt topit- 125 grame
  • lapte- 2 linguri
  • zahar pudra- 3 linguri
  • faina- 250 gr
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou
  • un praf de sare

Umplutura:

  • rubarba- 400 gr
  • prune- 400 gr
  • zahar- 4 linguri
  • unt- 50 gr
  • scortisoara- o lingurita
  • ienibahar macinat- un varf de lingurita
  • cardamon macinat- un varf de lingurita
  • amidon- 1 lingura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu rubarba si prune:

  • Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena

  • Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana pregatiti umplutura

  • Puneti untul la topit intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, apoi adaugati zaharul si lasati-l sa se caramelizeze usor

  • Adaugati prunele si rubarba taiate in cuburi si amestecati pana se inmoaie usor

  • Opriti focul si adaugati amidonul dizolvat in putina apa si condimentele

  • Tapetati cu ulei si faina 8 forme mici de tarta, de preferabil cu fund detasabil

  • Impartiti aluatul in 8 parti si intindeti cate o foaie pentru fiecare tarta, apoi asezati-l in forma si presati usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma

  • Impartiti apoi fructele in cele 8 forme si coaceti tartele la 180 de grade, pentru 30 de minute

  • Lasati tartele sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi desfaceti formele si lasati-le sa se raceasca pe un gratar

  • Puteti servi tartele cu frisca si ciocolata

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit rubarba congelata, dar puteti folosi si proaspata, cand se gaseste la piata :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte cu rubarba si prune 377215
retete culinare - Tarte cu rubarba si prune 377216
retete culinare - Tarte cu rubarba si prune 377217

COMENTARII (23)

Micutza Luana 1

25.04.2015, 16:04

ce super sunt

dantes 1

26.04.2015, 06:55

Delicioase!

Panacris 1

27.06.2015, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S