Tarte cu rubarba si prune

de Oana in Dulciuri, 23 Apr 2015 | 4747 vizualizari

 

Dulce-acrisoara si buuuna! 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • unt topit- 125 grame
  • lapte- 2 linguri
  • zahar pudra- 3 linguri
  • faina- 250 gr
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou
  • un praf de sare

Umplutura:

  • rubarba- 400 gr
  • prune- 400 gr
  • zahar- 4 linguri
  • unt- 50 gr
  • scortisoara- o lingurita
  • ienibahar macinat- un varf de lingurita
  • cardamon macinat- un varf de lingurita
  • amidon- 1 lingura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu rubarba si prune:

  • Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena

  • Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana pregatiti umplutura

  • Puneti untul la topit intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, apoi adaugati zaharul si lasati-l sa se caramelizeze usor

  • Adaugati prunele si rubarba taiate in cuburi si amestecati pana se inmoaie usor

  • Opriti focul si adaugati amidonul dizolvat in putina apa si condimentele

  • Tapetati cu ulei si faina 8 forme mici de tarta, de preferabil cu fund detasabil

  • Impartiti aluatul in 8 parti si intindeti cate o foaie pentru fiecare tarta, apoi asezati-l in forma si presati usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma

  • Impartiti apoi fructele in cele 8 forme si coaceti tartele la 180 de grade, pentru 30 de minute

  • Lasati tartele sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi desfaceti formele si lasati-le sa se raceasca pe un gratar

  • Puteti servi tartele cu frisca si ciocolata

TIPS-URI

1

Eu am folosit rubarba congelata, dar puteti folosi si proaspata, cand se gaseste la piata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu rubarba si prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune