Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 12 Iun 2014 | 2459 vizualizari

 

Eram cam nehotărâtă în ce priveşte desertul pentru weekendul acesta.Dar, clar trebuia să fie ceva cu fructe .Mama a zis categoric să fie fără cremă,aşa am decis să fie tartă.Mai aveam vişine din acelea puse la borcan,special pentru prăjiturit,aveam şi zmeură ,dar m-am gândit să-i adaug şi ciocolată.Si cum am pregătit prea mult aluat,am făcut o tartă mare şi mai multe mini tarte.Mie mi-a plăcut foarte mult cum s-a armonizat gustul dulce acrişor al fructelor cu cel puţin amărui al ciocolatei şi blatul fraged al tartei.
Din păcate m-am cam grăbit cu pozele ca să plec la soare şi relaxare iar când m-am întors,nu prea mai era nimic de pozat .

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de tarta:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4-5 linguri smântâna
  • 100 g zahar
  • I lingurita bicarbonat stins cu lamâie
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare

Pentru jeleul de fructe:

  • Un borcan vişine pentru prajituri (reteta aici)
  • Siropul de la visine + 200 ml sirop de visine
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar

Pentru toppingul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Cirese pentru decor

Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată:

Faina am amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor.

Smântâna am adaugat-o la urma pâna am obtinut consistenta dorita.

Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.

Am pus coca la frigider pentru o ora,timp în care am pregatit jeleul de fructe.

Amidonul l-am diluat cu putin sirop,apoi l-am pus peste fructe si restul de sirop.

Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pâna s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am împartit aluatul într-o tava mai mare si în formele mici de tarte.

Deasupra am pus jeleul de fructe rece.

Pe tarta mare am facut un grilaj din aluat,pe cele mici nu am pus nimic,urmând sa pun ciocolata.

Le-am copt la 180 de grade timp de 30 de minute.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca si am pus peste tarte când acestea s-au racit.

Am decorat cu cirese.

Dupa cum vedeti ,este o reteta foarte simpla,cu ingrediente la îndemâna.

 

Poftă bună  !!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326062
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326063
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326064
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326065
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326066
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326067
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326068
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326069
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326070
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326071
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326072
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326073
retete culinare - Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată 326074

COMENTARII (21)

xana 1

14.06.2014, 23:42

Tare faine!

laura_n 1

16.06.2014, 15:44

tu stii ca esti pe lista de banati?
cum vii tu cu indecente din astea?
cine ti-a dat voie? ))) muaaah!

diaconta 1

16.06.2014, 16:16

Laura,am gasit usa deschis si nu prea era desert pe aici,m-am gandit ca n-o fi cu suparare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55