Tarte dietetice cu ciuperci si piept de pui

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2015 | 4825 vizualizari

 

dieta Dukan faza de croaziera, zilele PL

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 10 g drojdie proaspata
  • sare dupa gust
  • 50 g amidon de porumb
  • 100 g tarate de grau
  • 150 g tarate de ovaz
  • aprox. 75 ml lapte caldut (degresat)
  • 1 iaurt mic degresat
  • 1 lingurita ulei de masline

Topping:

  • 5-6 ciuperci champinion brune maricele
  • 2 manunchiuri chiuperci Pleurotus
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 morcov
  • 1/2 piept de pui
  • 1/4 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust
  • cca 100 g branza de vaci degresata
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte dietetice cu ciuperci si piept de pui:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Curatam si spalam legumele si ciupercile.

Ciupercile pleurotus se trec prin robot, ciupercile champinion se taie bucati.

Tot bucati se taie si morcovul si ceapa verde.

Punem intr-o tigaie antiaderenta ciupercile macinate si cele taiate bucati, adaugam morcovul si ceapa, presaram dupa gust sare si piper apoi adaugam 1/2 ceasca apa rece , acoperim tigaia si lasam sa se inabuseasca la foc potrivit.

Pieptul de pui se taie bucatele, se adauga peste ciupercile inabusite si continuam gatirea acestui amestec pana patrunde furculita usor in bucatelele de carne.

Pentru aluat punem drojdia intr-un castron, o amestecam cu putina sare sa devina lichida, adaugam iaurtul, amidonul de porumb,taratele de ovaz si cele de grau, laptele caldut si lingura de ulei de masline.

Asezam formele de minitarte in tava cuptorului, luam cate o bucata de aluat si presam cu degetele sa se niveleze si sa umple intregul spatiu al formelor. (aluatul trebuie sa imbrace si peretii formelor)

Dam formele la cuptor pentru 10-15 minute la 175 grade.

Scoatem tava din cuptor, ungem aluatul cu rosii pasate, adaugam umplutura, presaram peste aceasta branza de vaci degresata, patrunjel verde proaspat tocat, apoi mai punem din loc in loc rosii pasate si dam tava din nou la cuptor pentru alte 30 minute la 155 grade.

Sunt foarte gustoase si consistente, le recomand cu drag...

Pofta buna!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte dietetice cu ciuperci si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gicuta 1

18.05.2015, 08:14

MOKUSKA 1

18.05.2015, 10:29

bunatati

Raluca57 1

13.10.2015, 22:23

Le-am făcut și sunt excelențe!!!! Am modificat puțin umplutura. Minunate!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori