Tarte portugheze

de ianculubita in Dulciuri, 10 Mar 2012 | 1723 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta,este foarte delicioasa mai ales cand este servita calda.

 

INGREDIENTE

  • 1pachet aluat de foitaj
  • 2oua
  • 3linguri zahar+100g
  • 100ml smantana lichida
  • coaja si sucul de la 1portocala
  • 3linguri scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte portugheze:

Pe aluatul intins,se pudreaza scortisoara,se ruleaza,tai bucati de 2-3cm grosime,le aseaza in formele de briose unse,desfaci rulourile cat forma ca un cosulet si dai la cuptor 10min;intre timp,faci crema cu ouale batutecu zahar,smantana,coaja de portocala;scoti tava,pui in fiecare forma cate 2linguri si mai lasi la cuptor 10-15min;in acest timp,pui pe foc intr-un vas 100g zahar sa se caramelizeze,stingi cu zeama de portocala,lasi pe foc pana se topeste bine zaharul apoi cu acest toping stropesti tartele scoase din cuptor;se servesc calde.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarte portugheze-0
Tarte portugheze-1
Tarte portugheze-2
Tarte portugheze-3
Tarte portugheze-4
Tarte portugheze-5

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

10.03.2012, 19:10

bune bune

Aurelia 07_07 1

11.03.2012, 19:44

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:19

excelente

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04