Tarte portugheze

de -Licurici- in Dulciuri, 13 Sep 2015 | 439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 100ml frisca lichida
  • coaja de portocala
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte portugheze:

Se presara scosrtisoara peste foaie de aluat intinsa, se ruleaza si se da 10 min la rece.

Se scoate, se taie rulouri, se pun in tava cu forme de briose unsa cu putin ulei sau unt si se da la cuptor 10 min.

Intre timp, se amesteca ouale batute, frisca lichida, zaharul si coaja de portocala pana se formeaza o crema.

Dupa 10 min, se scoate tava din cuptor si se pun 2-3 linguri de crema peste rulouri si se baga din nou in cuptor.

Can se scot, se dau cu topping, miere sau caramel.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte portugheze 400601
retete culinare - Tarte portugheze 400602
retete culinare - Tarte portugheze 400603
retete culinare - Tarte portugheze 400604
retete culinare - Tarte portugheze 400605
retete culinare - Tarte portugheze 400606
retete culinare - Tarte portugheze 400607
retete culinare - Tarte portugheze 400608
retete culinare - Tarte portugheze 400609

COMENTARII (11)

deyutzky 1

14.09.2015, 00:58

mmmm

-Licurici- 1

14.09.2015, 07:01

cristeena20 1

24.09.2015, 17:07

E chiar portugheza? nu am mai vazut-o pe aici, dar ideea mis e pare tare faina- mersi de reteta. O sa o icnerc. Mai ales ca s eface repede

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29