Tarte Silvyene

de epurasha2bb in Prajituri, 19 Apr 2010 | 2206 vizualizari

 

Le-am numit asa fiindca este reteta de tarte cu piersici a Sylviei un pic adaptata la gusturile mele si e in cinstea ei fiindca mi-a placut mult reteta de aluat si de crema de vanilie.
Linkul catre reteta Sylviei cu piersici
http://www.bucataras.ro/retete/3496/minitarte-cu-piersici.html#com41813

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ciocolata Katy frantuzeasca cu trufe
  • 3 galbenusuri
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 125 g unt
  • 4 linguri amidon.
  • 1 esenta de vanilie
  • capsuni si fructe de padure (cam o farfurie )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Silvyene:

Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se da putin larece timp in care incalzim cuptorul si pregatim formele de tarte ce trebuie unse putin cu unt.Apoi intindem o foaie subtire si decupam cu gura unei cani largi la gura discuri maricele ce se vor mula pe marginile ondulate ale tartelor presand cu degetele.Apoi se dsau la cuptor si se scot cand s-au rumenit, cam dupa 20 de minute in functie de cuptor pot sta mai mult /putin.

Se scot , se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar , se umplu cu creme si se orneaza cu fructe!simplu dar delicios!

Cremele se prepara aproape identic, la cea de ciocolata adaugand in plus 1/2 ciocolata cu trufe maruntita in lapte.

Se freaca un galbenus cu 2 linguri dezahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.in cazul cremei de ciocolata intai topim ciocolata in lapte pe foc apoi dam deoparte sa seraceasca putin si apoi amestecam cu restul ingredientelorcare sunt identice ca la crema de vanilie.Au iesit delicioase ambele creme, cele mai bune creme ce am mancat ! din cea de ciocolata mi-ar amas si am papat-o rece cu capsuni proaspete ! wow!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarte Silvyene-0
Tarte Silvyene-1
Tarte Silvyene-2

COMENTARII (24)

nacularisa 1

23.11.2013, 15:18

Pt creme trebuie 300 ml lapte pt fiecare,sau 150 ml de fiecare?

Cris2711 1

23.11.2013, 15:25

Eu inteleg ca 150 ml de lapte pentru fiecare crema se foloseste

nacularisa 1

23.11.2013, 15:59

Ms :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04