Tarte Tatin (de post)

de Rocsi in Prajituri, 13 Dec 2012 | 1574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere potrivite
  • 7 linguri zahar
  • 50 gr margarina la pachet
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 300 gr aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin (de post):

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie.

Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam. Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel, iar la final punem zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Intr-o tava punem merele, apoi turnam caramelul uniform. Presaram peste mere coaja rasa de portocala.

Pe masa de lucru punem putina faina, asezam aluatul si il intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult. Luam foaia pe sucitor si o intindem peste mere. Lipim aluatul si de marginile tavii, o intepam cu furculita din loc in loc, apoi o introducem in cuptorul incins.

Cand aluatul are o culoare aurie, scoatem tarta din cuptor. O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.

Sa aveti pofta...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte Tatin (de post) 193508
retete culinare - Tarte Tatin (de post) 193509

COMENTARII (69)

Rocsi 1

14.12.2012, 21:39

Da Mirela de post

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:32

Am tot mâncat prin restaurante. Trebuie să o încerc și acasă! Mulțumesc pentru rețetă!

Rocsi 1

16.12.2012, 23:40

Ce ma bucur ca iti place Satisfy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: