Tartelette

de Laly in Prajituri, 23 Iun 2010 | 2120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 75 gr zahar pudra
  • 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 1 fiole esenta vanilie
  • 3 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie sau
  • crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc
  • DECOR:
  • fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartelette:

1.Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa.

2.Se adauga untul / margarina bucatele.Incorporam bine untul,apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie.

3.La sfarsit se adauga apa rece.Se amesteca bine toate ingredientele.Aluatul la inceput pare faramicios,dar pe masura ce mestecam cu mainile devine un aluat omogen si neted.

4.Se pune in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.

5.Dupa ce a stat la frigider aluatul se scoate si se intinde pe masa de lucru presarata cu un pic de faina.Se intinde foarte subtire.Se decupeaza cu un pahar sau cu o forma speciala cerculete.Se pun in forme de tarte,sau cine nu are se pune in forme de briose.Se inteapa cu o furculita pe fundul tavii pentru a nu se umfla.Se coace pana devin usor aurii.Se lasa la racit

6.Preparam crema conform instructiunilor de pe plic.O lasam un pic sa se raceasca si cu lingura sau cu un sprit cu varf de stea umplem tartele.Ca decor se pun fructe mici.

 

COMENTARII (27)

Laly 1

28.06.2010, 00:09

Pentru tine Housy am pus cateva deoparte

elena1988 1

24.02.2011, 10:02

adry88 1

03.06.2011, 21:15

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25