Tartine cu icre capelin si anchoise

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2010 | 13079 vizualizari

 

de obicei ideile de meniu imi vin ori deschizand frigiderul si vazand ce mai am in el , ori in fata raftului in magazin .
de data asta am vazut la magazin doua dragute borcanase , unul negru , unul rosu si mi-am zis ,, haideti cu mine !!! ''

 

INGREDIENTE

  • o franzeluta graham [ cu felii cat mai mici ]
  • icre capelin rosii
  • icre capelin negre
  • 1 cutie anchoise [ eu am luat rulouri cu capere ]
  • unt
  • 1 lamaie 
  • pt  decor :rosii cherry, masline umplute , masline negre , ridichi rosii , ardei iute, frunze de praz .
  •        
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu icre capelin si anchoise:


  1. feliile de franzeluta se dau la toaster sa fie putin prajite , se taie pe diagonala , se ung cu unt .

  2. pe fiecare felie se pune , icre [ f. putine ] sau anchoise .

  3. se decoreaza dupa gust sau inspirate pe un platou mare .

  4. la sfarsit se stropesc si cu cateva picaturi de zeama de lamaie .

  5. bautura ideala langa aceste tartine este sampania [ cu gust sec sau demisec]

 

TIPS-URI

1

inchideti ermetic borcanasele cu icre , s-au folosit  foarte putin din ele .

2

s-ar putea sa va scoata din incurcatura in caz  ca ar trebui sa preparati urgent un aperitiv.

3

 daca le faceti mai devreme se oxideaza , se prepara pe loc , dureaza putin .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tartine cu icre capelin si anchoise 14102
retete culinare - Tartine cu icre capelin si anchoise 14103
retete culinare - Tartine cu icre capelin si anchoise 14104
retete culinare - Tartine cu icre capelin si anchoise 14105
retete culinare - Tartine cu icre capelin si anchoise 14106

COMENTARII (10)

Panacris 1

10.01.2012, 09:57

Super!

Panacris 1

10.01.2012, 10:02

Draga Miha, si eu acu vreo 20 de ani am descoperit icrele negre in Germania, si le/am facut pasta ca si icrele obisnuite . A iesit o pasta albastra L-a pauza de masa m/au intrebat colegele ce am pus intre feliile de paine. Eu foarte mandra, am raspuns, caviar!!! Au ramas socate , cand le/am spus ca noi in Romania mereu mancam la micul dejun caviar Dupa ce am aflat cum se mananca, icrele negre, mi/a dat seama ce gafa am facut!!!

mihaelar63 1

11.01.2012, 15:04

O da , mereu invatam cate ceva
Cateodata in cele mai surprinzatoare moduri
Acum vreo 15 ani am fost la un mini -revelion unde era bufet suedez . Lumina era difuza , aproape ca puteai sa-ti bagi degetele in ochi . Tipa de langa mine ma intreaba ce e pe platoul imens din fata noastra [ eu cica cap de porc ] . Erau tentacule de caracatita .
Noroc ca era si muzica puternica si nu a auzit raspunsul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI