Tartine cu icre capelin si anchoise

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2010 | 13282 vizualizari

 

de obicei ideile de meniu imi vin ori deschizand frigiderul si vazand ce mai am in el , ori in fata raftului in magazin .
de data asta am vazut la magazin doua dragute borcanase , unul negru , unul rosu si mi-am zis ,, haideti cu mine !!! ''

 

INGREDIENTE

  • o franzeluta graham [ cu felii cat mai mici ]
  • icre capelin rosii
  • icre capelin negre
  • 1 cutie anchoise [ eu am luat rulouri cu capere ]
  • unt
  • 1 lamaie 
  • pt  decor :rosii cherry, masline umplute , masline negre , ridichi rosii , ardei iute, frunze de praz .
  •        
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu icre capelin si anchoise:

  1. feliile de franzeluta se dau la toaster sa fie putin prajite , se taie pe diagonala , se ung  cu unt .
  2. pe fiecare felie se pune , icre [ f. putine ] sau anchoise .
  3. se decoreaza dupa gust sau inspirate pe un platou mare .
  4. la sfarsit se stropesc si cu cateva picaturi de zeama de lamaie .
  5. bautura ideala langa aceste tartine este  sampania [ cu gust sec sau demisec]
 

TIPS-URI

1

inchideti ermetic borcanasele cu icre , s-au folosit  foarte putin din ele .

2

s-ar putea sa va scoata din incurcatura in caz  ca ar trebui sa preparati urgent un aperitiv.

3

 daca le faceti mai devreme se oxideaza , se prepara pe loc , dureaza putin .

RETETA IN IMAGINI

Tartine cu icre capelin si anchoise-0
Tartine cu icre capelin si anchoise-1
Tartine cu icre capelin si anchoise-2
Tartine cu icre capelin si anchoise-3
Tartine cu icre capelin si anchoise-4

COMENTARII (10)

Panacris

Panacris 1

10.01.2012, 09:57

Super!

Panacris

Panacris 1

10.01.2012, 10:02

Draga Miha, si eu acu vreo 20 de ani am descoperit icrele negre in Germania, si le/am facut pasta ca si icrele obisnuite . A iesit o pasta albastra L-a pauza de masa m/au intrebat colegele ce am pus intre feliile de paine. Eu foarte mandra, am raspuns, caviar!!! Au ramas socate , cand le/am spus ca noi in Romania mereu mancam la micul dejun caviar Dupa ce am aflat cum se mananca, icrele negre, mi/a dat seama ce gafa am facut!!!

mihaelar63

mihaelar63 1

11.01.2012, 15:04

O da , mereu invatam cate ceva
Cateodata in cele mai surprinzatoare moduri
Acum vreo 15 ani am fost la un mini -revelion unde era bufet suedez . Lumina era difuza , aproape ca puteai sa-ti bagi degetele in ochi . Tipa de langa mine ma intreaba ce e pe platoul imens din fata noastra [ eu cica cap de porc ] . Erau tentacule de caracatita .
Noroc ca era si muzica puternica si nu a auzit raspunsul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24