Tartine cu pasta de icre si ton

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2013 | 1084 vizualizari

 

Am noroc de icre proaspete in acest sezon . Ce poate fi mai delicios ?

 

INGREDIENTE

  • 200 gr icre stiuca
  • 200 ml ulei
  • 200 gr ton din conserva , in saramura ,
  • 2 feliute paine alba
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri praz tocat
  • 1 lamaie , zeama ,
  • sare
  • piper
  • paine prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu pasta de icre si ton:

Icrele se spala se curata de pelite , se sareaza.

Icrele se pun in vas adecvat si se dau 10-15 sec. la microunde .Se acresc .

Painea se inmoaie in apa . Daca nu e post in lapte .

Amestecati painea cu putin uleiadaugati icrele si mixati pinand treptat uleiul.

La sfarsit incorporati prazul tocat si tonul scurs de saramura .

Dregeti gustul cu piper , sare si zeama de lamaie daca mai este nevoie .

Serviti salata de icre cu ton pe feliute de paine prajita .

 

TIPS-URI

1

In loc sa tineti icrele pe bain-marie , folositi cuptorului cu microunde 10 sec.

2

Puteti schimba din gust punand si putin usturoi .

3

Tonul in saramura este cel mai indicat in salate .

RETETA IN IMAGINI

Tartine cu  pasta de icre si ton-0
Tartine cu  pasta de icre si ton-1
Tartine cu  pasta de icre si ton-2
Tartine cu  pasta de icre si ton-3
Tartine cu  pasta de icre si ton-4
Tartine cu  pasta de icre si ton-5
Tartine cu  pasta de icre si ton-6
Tartine cu  pasta de icre si ton-7
Tartine cu  pasta de icre si ton-8

COMENTARII (19)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

10.12.2013, 11:12

Rocsi

Rocsi 1

10.12.2013, 11:16

Rux

Rux 1

10.12.2013, 22:40

Pus la favo...trebuie sa fie bestiale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!