Tartine cu vinete

de alinutza1983 in Mancaruri de legume, 22 Dec 2012 | 1575 vizualizari

 

Pentru vegetarieni, o reteta super delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 30 ml ulei de masline
  • 3 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 50 grame rosii uscate
  • busuioc proaspat
  • 150 grame branza
  • 100 ml smantana
  • 2 chifle lungi
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu vinete:

Feliaza vanata si asezoneaza cu sare. Lasa asa timp de 15 minute, ca sa isi lase apa. Spala apoi feliile. Intr-o tigaie incinge o lingura de ulei de masline. Adauga ceapa verde tocata, usturoiul si o felie de vanata tocata marunt. Caleste timp de 4 minute.

Adauga apoi rosiile si busuiocul si mai lasa pe foc timp de 2 minute. Incinge gratarul si unge cu putin ulei de masline. Aseaza feliile de vinete si lasa timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

Intr-un bol amesteca branza cu smantana si asezoneaza cu sare si piper. Taie chiflele pe jumatate, stropeste cu ulei de masline si adauga cate o felie de vanata si o lingura din amestecul cu ceapa si rosii.

Deasupra adauga si amestecul cu branza . Aseaza pe o tava si da la cuptor pentru 15 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Tartine cu vinete-0
Tartine cu vinete-1
Tartine cu vinete-2

COMENTARII (14)

Rocsi 1

23.12.2012, 12:48

Lau 1

23.12.2012, 19:39

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:03

Hmm, sună foarte interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04