Tascute cu dulceata

de ala_oancea in Dulciuri, 19 Oct 2009 | 5690 vizualizari

 

Este un desert pe care mi-l facea bunica mea cand eram mica. Nu am mai mancat de un secol ... Soacra mea a pomenit de ele si mi s-a facut o pofta ... am zis sa incerc sa vad ce iese. Si au iesit foarte bine :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 300 gr faina
  • 2 oua + 1 galbenus
  • dulceata (eu am folosit 1/2 prune, 1/2 zmeura)
  • pesmet
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tascute cu dulceata:

Se framanta un aluat potrivit de moale, adaugand apa pana cand obtinem consistenta dorita. Se lasa 30 de minute deoparte, apoi se intinde o foaie. Se decupeaza forme dreptungiulare si se aseaza cate o jumatate de lingurita de dulceata pe fiecare. Se inchid si se preseaza bine marginile cu o furculita. Se arunca tascutele in apa clocotita si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. Se scot, se lasa la scurs, apoi se amesteca cu pesmetul rumenit in tigaie si zaharul vanilat.
Foarte bune au fost, n-a mai ramas nici una pe a doua zi :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tascute cu dulceata 9431
retete culinare - Tascute cu dulceata 9432
retete culinare - Tascute cu dulceata 9433

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

20.10.2009, 11:55

Michelle 1

16.11.2009, 15:10

elena1988 1

06.03.2011, 08:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55