Tavalita

de ella 87 in Prajituri, 6 Feb 2011 | 5216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250gr faina,
  • 250gr zahar,
  •  1ou,
  • 50gr margarina,
  •  100 ml apa minerala,
  • 1 pliculet de praf de copt,
  •  ciocolata menaj,
  • nuca de cocos
  • ,nuci,
  • coaja portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Se pune oul si se bate cu zaharul pana se dizolva,

se pune peste margarina,1 praf de sare, praful de copt se amesteca cu faina inainte si se toarna in ploaie pana se formeaza un aluat,

la sfarsit adaugam si apa minerala sau lapte daca doriti,putina coaja de portocala.

Turnati compozitia intr-o tava si dati la cuptor cca.25/30min. la foc mediu.

Intre timp puneti ciocolata intr-un bol cu o lingura de margarina si bagati la microunde,daca nu topiti-o pe foc.

Spargem nucile si le faramitam, amestecam cu nuca de cocos,

dupa ce scoatem prajitura o lasam sa se raceasca si o taiem patratele potrivite, dam prin glazura de ciocolata  si apoi prin cocos cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

vanilla 1

07.02.2011, 13:41

de curand am facut si eu reteta asta, si am folosit lapte de soia! a iesit mai buna de cat varianta clasica!

ella 87 1

07.02.2011, 22:58

daca aveam si lapte iesia mai buna cred...dar incercand inveti...

adry88 1

04.07.2011, 16:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni