Tavalita

de Lau in Prajituri, 25 Feb 2014 | 3459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 200 g lapte
  • 60 g unt
  • coaja de portocala
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • Sirop
  • 250 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 50 g ciocolata
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Blat -Mixam ouale cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam untul, mierea si laptele treptat, amestecam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala, adaugam peste compozitia de ou si amestecam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care o vom taia,

Sirop-Adaugam intr-un ibric untul, laptele si zaharul si punem pe foc mic pana ce se topeste untul, adaugam ciocolata si esenta la final, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Fiecare bucata o vom trece prin sirop dupa care prin nuca de cocos,

 

 

TIPS-URI

1

Multumesc Ancuta pentru reteta,eu am modificat putin,

2

Eu am trecut cateva bucati prin sirop de zmeura si nuca de cocos amestecata cu putin sirop,

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tavalita 300422
retete culinare - Tavalita 300423
retete culinare - Tavalita 300424
retete culinare - Tavalita 300425
retete culinare - Tavalita 300426
retete culinare - Tavalita 300427
retete culinare - Tavalita 300428
retete culinare - Tavalita 300429
retete culinare - Tavalita 300430
retete culinare - Tavalita 300431
retete culinare - Tavalita 300432

COMENTARII (19)

Lau 1

26.02.2014, 08:33

Sim0na 1

26.02.2014, 11:19

ce frumusele!

Lau 1

26.02.2014, 14:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55