Tavalita

de Julie in Prajituri, 23 Apr 2010 | 2955 vizualizari

 

Aceasta este o reteta pe care o stiu de la soacra mea.Ea obisnuieste sa o prepare de fiecare data la zi de sarbatoare.
Este usor de facut si este si foarte aspectuoasa.

Numele acestei prajituri vine de la faptul ca dupa ce o faci, o ..."tavalesti" prin strat generos de nuci macinate sau prin nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 2 cani cu zahar
  • o cana ulei
  • un praf de copt
  • 4 cani faina
  • esenta de vanilie
Pentru glazura:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • un pachet margarina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge  tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pregatim si glazura: Se pun pe foc margarina,zaharul, cacaua si apa,  si se dau in cateva clocote pana se ingroasa putin.La sfarsit se pune esenta.

Dupa ce se raceste blatul, se taie in patrate. Fiecare patrat se tavaleste  prin glazura de cacao si apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci macinate).

 

TIPS-URI

1

Se aseaza pe o farfurie la distanta una de alta si nesuprapuse, pana se intareste glazura.

2

Nu am reusit sa postez si o fotografie ca nu stiu de ce nu merge azi, dar revin altadata.

COMENTARII (2)

marieta

marieta 1

24.04.2010, 01:21

si eu faceam mai demult tavalite!!!sunt foarte bune si de efect

Rocsi

Rocsi 1

24.04.2010, 21:31

fac si eu si sunt foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!