Tavalita

de Julie in Prajituri, 23 Apr 2010 | 4608 vizualizari

 

Aceasta este o reteta pe care o stiu de la soacra mea.Ea obisnuieste sa o prepare de fiecare data la zi de sarbatoare.
Este usor de facut si este si foarte aspectuoasa.

Numele acestei prajituri vine de la faptul ca dupa ce o faci, o ..."tavalesti" prin strat generos de nuci macinate sau prin nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 2 cani cu zahar
  • o cana ulei
  • un praf de copt
  • 4 cani faina
  • esenta de vanilie
Pentru glazura:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • un pachet margarina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge  tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pregatim si glazura: Se pun pe foc margarina,zaharul, cacaua si apa,  si se dau in cateva clocote pana se ingroasa putin.La sfarsit se pune esenta.

Dupa ce se raceste blatul, se taie in patrate. Fiecare patrat se tavaleste  prin glazura de cacao si apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci macinate).

TIPS-URI

1

Se aseaza pe o farfurie la distanta una de alta si nesuprapuse, pana se intareste glazura.

2

Nu am reusit sa postez si o fotografie ca nu stiu de ce nu merge azi, dar revin altadata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute