Tavalita cu nuca

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Oct 2013 | 29200 vizualizari

 

Reteta din caietul bunicii!:X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 10 lg ulei
  • 10 lg apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru tavalit:

  • nuca de cocos
  • nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita cu nuca:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.

Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.

Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.

Glazura:

Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, laptele, margarina.

Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste atat zaharul cat si margarina.

Adaugam esenta de rom si lasam apoi glazura sa se racoreasca putin.

Cum procedam:

Blatul rece il taiem in dreptunghiuri/patratele.

Trecem fiecare bucatica prin siropul caldut, apoi o tavalim prin nuca.

Dam la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tavalita cu nuca 265650
retete culinare - Tavalita cu nuca 265651

COMENTARII (49)

Angelina_Elena 1

12.02.2014, 20:25

Xana, ai dreptate! Imi cer scuze ca am uitat sa precizez, sper sa iti placa!

Ligia Bxl 1

20.04.2014, 10:59

poti scrie bucatarasului sa modifice,si eu am observat ca nu scrie faiana si praful de copt cand se pun ,eu le-am pus la final

Iulian740 1

24.12.2014, 12:17

Reteta e corecta. Faina trebuie doar sa te asiguri ca o ai si doar in cantitatea indicata. Ca daca o ai si tii un kg de faina pe langa tine nu-ti iese reteta. Unde tii un kg poti sa ti si 250 g, pe masa ori la fereasta pe pervaz. Important sa fie la indemana in apropierea preparatului ca sa poti sa-ti dai in cap cu ea daca nu reusesti sa torni uleiul in fir subtire ca la maioneza. C-am cum facea Puiu Calinescu, fiei tarana usoara, intr-o sceneta veche.S-aveti spor fetelor si Sarbatori fericite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S