Tavalita cu nuca de cocos

de reisnaor_2006 in Prajituri, 25 Iun 2015 | 1231 vizualizari

 

A iesit super buna si este preferata mea.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 30 ml apa rece
  • 120 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 200 gr Rama mit Butter
  • 200 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 1 lg de rom
  • Decor:
  • 200 gr nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita cu nuca de cocos:

        Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare.

       Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C. Se lasa la copt pentru cca 20 min, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

        Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 – 5 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos.

        Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si amestecam si turnam peste blatul racit. Fiecare bucata o dam prin nuca de cocos.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

2

Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tavalita cu nuca de cocos 387969
retete culinare - Tavalita cu nuca de cocos 387970
retete culinare - Tavalita cu nuca de cocos 387971
retete culinare - Tavalita cu nuca de cocos 387972
retete culinare - Tavalita cu nuca de cocos 387973
retete culinare - Tavalita cu nuca de cocos 387974
retete culinare - Tavalita cu nuca de cocos 387975

COMENTARII (14)

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 09:55

Trebuie sa incerc si eu prajitura asta

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:52

Alexandra Burz 1

28.06.2015, 18:24

usor si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S